Linkek a témában:
Konyakmeggy és Amorella házilag
Igazság szerint nem emlékszem, hogy az igazi konyakmeggy finom-e vagy nem (nekem a régi Amorella jött be), csak az maradt meg, hogy amikor az ember ráharapott, kifolyt a szesz - persze nem mellékesen némi lágy csokikörítéssel.
Malibu bon-bon
Ha különleges, igazi bonbon formájú desszerteket szeretnénk készíteni, érdemes speciális kiöntő formát beszerezni. Ezt a bonbont malibuval ízesített, kókuszos fehér csokoládé ganache-al töltöttem meg. Ünnepi recept.
Rumos canache
Ő az abszolút kedvencem, a karácsonyi bonbonlistámon az első. A canache (vagy ganache) tulajdonképpen csak két alapanyagot igényel: csokit és tejszínt.
Grillázsos mogyorómarcipán
Ezt a bonbont azért találtam ki, mert egy régebben kapott csokinak a doboza szinte rimánkodott, hogy öntsek bele csokit. És bár a fotón ez nem látszik túl jól, a bonbon tetejéről egy kis falusi idill köszön vissza.
Rumos meggyes
Ez a bonbon is Max nagy csokis hétvégéjére készült. Még a meggy szezonban raktam el pár üveg rumos meggyet, amit mindenképpen bonbonban akartam felhasználni.
Vilmoskörtés marcipán
Ne ítélj, míg nem ettél! Hát igen, ez nem egy szépségdíjas bonbon, de az íze hmmm... Saját marcipánból, vilmoskörte-pálinkával, étcsokiban.